CCTV4

Már másodjára néztem bele a CCTV4 adásába és már másodjára ment benne táncos-énekes revü, a nyugati kultúrkörben nevelkedett jómagam számára rettentően színes, mondhatni harsány díszletek között. Csak szép embereket mutattak, csúnya vagy csúnyácska még a közönség soraiban sem volt (vagy nem vette a kamera), mindenki állandóan mosolygott, még a legutolsó háttérember sem engedte meg magának, hogy lefittyedjen az ajka, egy pillanatra sem. Énekesek váltották egymást, szerintem nagyjából ugyanolyan stílusú produkciókkal, volt egy ember, akit sem a ruhája, sem a kinézete, sem a hangja alapján nem tudtam besorolni a két nem egyikébe sem, voltak átlátszó, fodros nejlonruhában táncolók, meg egy-két popsztár, akik imádták a gitárjukat, egyfolytában látványosan mutogatták és bőszen pengették. A végén mindenki osztályképesdit játszott, felálltak egy nagy csoportba, mosolyogtak, a műsorvezetők mondtak valamit örömmel, aztán véget is ért a buli.
Érdekes volt a tapsolási stílus. Mikor abbamaradt egy előadás, hirtelen kitört a taps, óriási ováció támadt, majd ugyanolyan hirtelenséggel abba is maradt, mintha elvágták volna. Fura volt, kicsit a Rákosi-rendszerbeli irányított "fúderohadtboldogokvagyunk" típusú programok jutottak eszembe.
Az egész után jött egy hírműsor, amiben Hu-Csin-tao kínai pártfőtitkár és elnök csodás országjárásról számoltak be. Érdekes világ az a Kína.
***
Utánanéztem, az általam látott revüműsorok a 2011-es évvel, a nyúl évével kapcsolatosak.
http://english.cntv.cn/special/2011_spring_festival/homepage/index.shtml